Sunday, April 26, 2009

MKK terus beri kerjasama terhadap kerajaan negeri

Mohd Firdaus (kanan) semasa melawat salah seorang warga emas Mohd Dahlan Yaakob (tengah) di rumahnya di sini, baru-baru ini.

KAMPUNG SETAR- Majlis Ketua Kampung (MKK) sentiasa akan terus bekerjasama dan membantu kerajaan negeri ini dalam memastikan semua penduduk di sesebuah kampung mendapat perhatian dan tidak ada yang tercicir.
Pengerusi MKK Kampung Setar, Azizan Abu berkata, beliau sebagai pengerusi MKK akan sentiasa membantu masyarakat di kawasannya serta bekerjasama dengan kerajaan negeri untuk terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat.
Menurutnya, di lihat kini kerajaan negeri yang mana ianya di takbir oleh kerajaan Pakatan Rakyat (PR) telah banyak memperjuangkan rakyat, pelbagai permasalahan rakyat telah berjaya di selesaikan sejak pemerintahan setahun lalu.
"Saya akan terus membantu kerajaan negeri ini untuk memastikan masyarakat di bawah kawalan saya di peringkat kampung mendapat perhatian, pelbagai usaha telah dijalankan demi kesejahteraan rakyat tanpa mengira fahaman politik.
"Semua masyarakat pasti akan di berikan perhatian, dan saya sendiri sebagai pemimpin peringkat kampung yang telah di lantik oleh kerajaan negeri akan membantu masyarakat dengan adil dan saksama," katanya kepada Sinar Harian ketika hadir sama melawat beberapa orang warga emas yang sakit sekitar kampung Setar, baru-baru ini.
Hadir sama melawat ialah Ahli Parlimen Jerai, Mohd Firdaus Jaafar, sambil melawat beberapa buah keluarga warga emas di kampung tersebut, Mohd Firdaus turut menyampaikan sumbangan daripada kerajaan negeri berupa barangan dapur kepada keluarga tersebut.
Azizan berkata, dalam membantu meningkat ekonomi di kampungnya, satu projek berbentuk Industri Kecil dan Sederhana (IKS) akan di bangunkan di kampung tersebut yang kini masih dalam proses penubuhan, ianya merupakan di bawah biro hal ehwal wanita MKK kampung Setar.
"Segala permasalahan masyakat di kampung ini boleh bertemu dengan jawatankuasa MKK kampung ini, usaha akan dibuat dalam membantu masyarakat tanpa mengira fahaman politik mahupun kaum, kini motif utama ialah untuk memberikan keselesaan kepada semua masyarakat," katanya.
Beliau berkata, ingin masyarakat di negeri ini dan kampung Setar khasnya supaya dapat memberikan kerjasama yang baik terhadap MKK, ianya untuk memastikan pentadbiran kerajaan negeri sekarang ini di bawah PR berjalan lancar dalam membantu rakyatnya.
"Ini kerana kerajaan negeri ini merupakan kerajaan contoh di mana kerajaan negeri Kedah sentiasa mentadbir negeri dengan baik dan sentiasa melakukan perbelanjaan berhemah tanpa melakukan sebarang pembaziran," katanya.

1 comment:

123 said...

Assalamualaikom YB saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih diatas keperihatinan YB ketas kami peminat karaoke Jeniang , Sik dan Kampung-kampung sekitarnya dapat berkaraoke sehingga kepagi dengan tenang dan aman.

Sekian , semuga YB dapat menjalankan tugas seharian dengan sempurna dan jayanya .

IsyaAllah kami sentisa dibelakang YB

Kedah Sentiasa Sejahtera